+31 6300 86 553 info@celebritystables.com

Over ons

Sinds Januari 2018 zijn we begonnen met onze nieuwe uitdaging. Onderstaand vertellen wij over onszelf, zo kunt u ons een klein beetje beter leren kennen. Natuurlijk bent u altijd welkom om bij ons langs te komen!

Ernesto en Ilona

Over Ernesto Canseco Olvera

Ernesto is een ambitieuze ruiter, geboren in 1985 in Xalapa, Veracruz in Mexico. In 2016 is hij getrouwd met Ilona van Dongen en zijn zij trotse ouders geworden van zoon Rafael. Hoe is hij eigenlijk zo verzeild geraakt in Nederland?

Ernesto Canseco Olvera kwam als jongen van bijna 16 naar Nederland. Als 14 jarige jongen won hij de VDL Stud prijs in Dominicaanse Republiek. Hij mocht naar Nederland komen om in de zomervakantie te snuffelen bij een van de grootste paardenbedrijven ter wereld, de VDL Stud in Bears in Friesland. Ruim 16 jaar later was de tijd rijp en waagde hij de sprong om een eigen bedrijf te starten in deze paardenwereld.

Tijdens zijn verblijf in Nederland heeft hij eerst zijn middelbare school afgemaakt om vervolgens International Business te studeren op de NHL in Leeuwarden, gevolgd door de Master Opleiding, International Service Management. Tijdens zijn opleiding was hij al werkzaam bij de VDL Stud waar hij hielp met alle dagelijkse werkzaamheden maar het trainen van paarden en het uitbrengen daarvan stonden hoog op zijn wensenlijst. Inmiddels heeft hij gepresteerd op het allerhoogste niveau met als kersen op de taart het rijden op het 4* concours Jumping Amsterdam en zijn optreden voor het Mexicaanse team tijdens de Nations cup finale in Barcelona in 2015. Naast het trainen en uitbrengen van de paarden van de VDL Stud was Ernesto mede-verantwoordelijk voor de handel in Zuid Amerika, hier organiseerde hij ook veilingen waarbij hij zelf optrad als veilingmeester.

Wil je zien wat Ernesto verder gepresteerd heeft op sportief gebied? Bekijk een aantal van zijn prestaties op onze homepage. Binnen het bedrijf neemt Ernesto de training van de paarden op zich, daarnaast is hij verantwoordelijk voor de bemiddeling en in- en verkoop van sportpaarden.

Ilona Canseco-Van Dongen

Ilona is een enthousiaste dame, geboren in 1988 in Zoetermeer in Nederland. Ook Ilona was al jong besmet met het paardenvirus en op 5 jarige leeftijd begon zij met pony rijden op pony Beauty. In 2010 verhuisde zij naar Friesland om hier Diermanagement te studeren op Hogeschool Van Hall Larenstein en in 2015 behaalde zij haar diploma. In 2016 heeft zij bij de Blauwe Hengst de opleiding ‘Manuele lymfedrainage’ succes gevolgd.

In 2015 is zij werkzaam geweest als stalmedewerker en groom bij WB Stables in Warga, na de geboorte van zoon Rafael is zij begonnen met het werken bij Epplejeck in Drachten. Ilona heeft altijd hobbymatig paardgereden en rijdt inmiddels met haar fries Nienke op Z1 niveau.

Binnen ons bedrijf is Ilona voornamelijk verantwoordelijk voor het (stal)management.

Over Celebrity

Celebrity (Indoctro x Emilion) uit de welbekende Sina stam; een grote, langgelijnde merrie met een pittig karakter. Als 2 jarige zag Ernesto haar staan in de wei en dacht; Zij is het! Op 4 jarige leeftijd nam Ernesto plaats in het zadel en vele successen volgden! Voor Ernesto waren de overwinning in 2017 op CH De Wolden, de tweede plaats tijdens het Nederlands Kampioenschap voor 7 jarige paarden in 2014 en Nederlands Kampioen klasse ZZ in 2016 een van hun hoogtepunten.

Een merrie met een onbegrensd vermogen, enorme voorzichtigheid en een drive om bijna bang van te worden, zo gretig is deze Indoctro dochter in het parcours. In de omgang een echte dame die liefkozend ‘prinses’ en ‘koningin’ van de stal werd genoemd.

Met zo’n fantastisch paard is de dag van verkoop onvermijdelijk en eind 2017 was het zo ver. Celebrity is verkocht en zal een prachtige toekomst tegemoet gaan bij haar nieuwe eigenaren. Hoewel dit na alle successen die zij heeft gebracht een moeilijk moment is, heeft het ons ook iets moois gebracht; Celebrity Stables, als eerbetoon aan deze speciale merrie!

 

Wij komen graag met je in contact

Kennismaken? Een rondleiding door onze stallen? Of heb je alleen een vraag? Laat je bericht achter via het onderstaande formulier of bel ons op telefoonnummer +31 6 300 86 553

Translate »